به گزارش مديريت ارتباطات و اطلاع رساني شركت ساخت وتوسعه زيربناهاي حمل و نقل كشور، خيراله خادمي از افتتاح 95 كيلومتر بزرگراه در 10 استان كشور همزمان با دهه مبارك فجر با حضور ويديوكنفرانسي وزير راه وشهرسازي خبر داد و گفت: اين پروژه ها بخش هاي مهمي از كريدورهاي بزرگراهي كشور و حلقه هاي اتصال شريان هاي حياتي كشور در 10 استان محسوب مي شوند.
وي با اشاره به افتتاح 32 كيلومتر از كريدور بزرگراهي نوار ساحلي جنوب كشور اظهار داشت: استان هاي جنوبي قطب اقتصادي كشور هستند و با توجه به نقش اساسي اين كريدور در اقتصاد ايران و ترانزيت كالا، ساماندهي و تكميل شبكه حمل و نقل در اين بخش از اولويت هاي اساسي محسوب مي شود.
خادمي ادامه داد: طول كريدور بزرگراهي نوار ساحلي جنوب كشور 1850 كيلومتر است كه 15 كيلومتر از در استان سيستان و بلوچستان، 10 كيلومتر در استان هرمزگان و 7 كيلومتر در استان خوزستان به بهره برداري رسيد.
معاون وزير راه وشهرسازي افتتاح بخشي از كريدور سراسري جنوب به شمال شرق كشور را گامي ديگر در توسعه ترانزيت كالا و مسافر دانست و ادامه داد: بزرگراه زاهدان- بيرجند با اتصال بندر بزرگ چابهار از طريق زاهدان و بيرجند به شمال شرق كشور و كشورهاي محصور در خشكي آسياي ميانه و افغانستان زمينه افزايش ترانزيت كالا از بندر چابهار به كشورهاي ياد شده را تسهيل مي كند.
خادمي افتتاح تقاطع غيرهمسطح گلستان و باند دوم بجنورد- كريك در بزرگراه بهشهر- گرگان- بجنورد- قوچان را بخش ديگري از برنامه افتتاح امروز اعلام كرد و گفت: اين پروژه ها نيز در مسير كريدور سراسري غرب به شرق نواحي شمالي كشور قرار دارند كه تسهيل ترانزيت كالا به شمال شرق كشور و كشورهاي آسياي و تردد زوار بارگاه ملكوتي ثامن الائمه را از استان هاي شمالي فراهم مي كنند.
وي يادآور شد: محور بهشهر- گرگان- آزادشهر- بجنورد- شيروان- قوچان 561 كيلومتر است كه تاكنون 480 كيلومتر آن به صورت بزرگراه زيرعبور قرار دارد و 80 كيلومتر باقيمانده آن نيز با پيشرفت فيزيكي حدود 80 درصد در حال اجرا است.
خادمي در ادامه از افتتاح پروژه هايي ديگر در استان هاي مازندران، آذربايجان شرقي، فارس و خراسان شمالي خبر داد و افزود: بهره بردراي از تقاطع غيرهمسطح فريدونكنار در استان مازندران، تقاطع اسالم در استان گيلان، بزرگراه تبريز- اهر در آذربايجان شرقي و 18 كيلومتر راه و بزرگراه در استان فارس بخش ديگري از پروژه هايي هستند كه امروز با دستور وزير راه و شهرسازي زيرعبور قرار گرفت.
معاون وزير راه و شهرسازي اولویت بندي توسعه راههاي كشور را با تمركز بر مناطق کمتر توسعه یافته، تکمیل پروژهها با پیشرفت فیزیکی بالا و تكميل كريدورهاي ترانزيتي كشور دانست و ادامه داد: تکمیل پروژههایی که گلوگاه ترافیکی استان هامحسوب میشوند و پروژههایی که نقش مهمی در ایمنی بیشتر مسیر، تسریع در حملونقل دارند و در رونق گردشگری زیارتی و سیاحتی استانهای همجوار موثر هستنددر اولویتهای دیگر قرار دارند.