به گزارش روابط عمومي شركت مادر تخصصي ساخت وتوسعه زيربناهاي حمل و نقل كشور، خيراله خادمي از افتتاح راه آهن يزد- اقليد به طول 270 كيلومتر فردا و با دستور رييس جمهور خبر داد و گفت: اين مسير ريلي در راستاي تكميل حلقه مفقوده محور ترانزيت ريلي شمال شرق- جنوب غرب و جنوب شرق- جنوب غرب كشور احداث شده است.
وي ادامه داد: اين محور ريلي موجب كاهش 310 كيلومتري فاصله ريلي بين استان هاي بوشهر، فارس، كهگيلويه و بوير احمد با استان هاي يزد، خراسان رضوي، خراسان جنوبي، كرمان و سيستان وبلوچستان و هرمزگان مي شود.
خادمي جابه جايي بار و مسافر در مراكز مهم صنعتي، معدني، كشاورزي و جمعيتي از طريق اين خط آهن را موجب رونق اقتصادي و توسعه در كشور دانست و افزود: پيش بيني مي شود 4 ميليون تن بار و 1 ميليون نفر مسافر در سال اول بهره برداري و 7 ميليون تن بار و 3 ميليون نفر مسافر در سال بيستم بهره برداري از طريق اين مسير ريلي جا به جا شود.
معاون وزير راه و شهرسازي تاكيد كرد: با افتتاح این خط آهن اتفاق مهم دیگری در عرصه ریلی كشور نهایی شده است و مرکز كشور نیز به شبكه ريلي متصل مي شود كه با توجه به قرارگرفتن تعداد زیادی از معادن مهم ایران در این منطقه پیش بینی میشود که با افتتاح این مسیر ترانزيت كالا و مسافر در اين بخش از كشور توسعه فراواني يابد.
فردا؛ اتمام ريلگذاري راه آهن زاهدان- خاش و بستان آباد- تبريز
مديرعامل شركت ساخت وتوسعه اتمام ريلگذاري دو خط آهن مهم كشور را بخش ديگري از برنامه هاي فردا اعلام كرد و گفت: ريلگذاري راه آهن بستان آباد- خاوران به طول 44 كيلومتر و راه آهن خاش- زاهدان به طول 155 كيلومتر به اتمام رسيده است.
خادمي اتمام ريلگذاري راه آن بستان آباد- خاوران را يكي ديگر از اقدامات مهم در توسعه و تكميل شبكه ريلي كشور اعلام كرد و گفت: اين مسير ريلي موجب كاهش 114 كيلومتر طول مسير اتصال مركز شمال غرب كشور به شبكه ريلي سراسري مي شود و زمان سفر را نسبت به مسير موجود 4.5 كوتاه تر مي كند.
وي اشاره كرد: به منظور ساخت اين خط آهن بيش از 14 ميليون متر مكعب عمليات خاكي صورت گرفته است.
خادمي اظهار داشت: با بهره برداری از طرح راه آهن میانه - تبریز، ترانزیت ریلی ایران گسترش مي يابد و اتصال آن به راهآهن نخجوان، ایروان، تفلیس از طریق جلفا و ترکیه از طریق مرز رازی به افزایش مبادلات بینالمللی و صادرات کالا به جمهوریهای آذربایجان، ارمنستان و ترکیه می انجامد.
معاون وزير راه و شهرسازي اتمام ريلگذاري راه آهن خاش- زاهدان را بخشي از برنامه هاي فردا در توسعه شبكه ريلي كشور بيان كرد و گفت: اين خط ريلي بخشي از راه آهن زاهدان- چابهار است و نقش مهمي در تكميل كريدور ريلي شرق كشور، دسترسي مردم خاش به شبكه ريلي و ايجاد بستر مناسب براي توسعه و رشد اقتصادي صنايع، كشاورزي، دامداري و صنعتي منطقه دارد.