به گزارش روابط عمومی و امور بینالملل شرکت ساخت وتوسعه زیربناهای حمل و نقل کشور، عباس خطیبی از بازدید معاون رییس جمهور از دو مسیر ریلی مهم کشور در استانهای آذربایجان شرقی و اردبیل خبر داد و گفت: راهآهن بستانآباد- تبریز بخش مهمی از کریدور ریلی شرق به غرب است و در صورت تخصیص اعتبار مورد نیاز تا پایان سال 1399 آماده بهرهبرداری است.
وی با تاکید بر اهمیت استان آذربایجان شرقی در مسیر کریدورهای مهم بینالمللی گفت: از پنج کریدور مهم در اتصال شرق آسیا به اروپا، سه کریدور مهم از ایران عبور میکند که راهآهن میانه- تبریز یکی از بخشهای مهم این کریدورها است.
معاون ساخت وتوسعه راهآهن، بنادر و فرودگاهها اعتبار هزینه شده برای پروژه بستانآباد تبریز را تاکنون 6 هزار میلیارد ریال اعلام کرد و افزود: اعتبار مصوب سالجاری این پروژه نیز 4000 میلیارد ریال است که منابع آن توسط سازمان برنامه و بودجه کشور تخصیص داده شده است.
خطیبی اظهار کرد: راه آهن میانه – تبریز، با هدف بهبود مسیر ریلی تهران – تبریز موجب کاهش ۱۱۴ کیلومتری مسیر و صرفه جویی ۵.۵ ساعت از زمان سفر میشود که حدفاصل میانه- بستانآباد آن در سال گذشته به بهرهبرداری رسید.
ریلگذاری 100 کیلومتر از راهآهن میانه- اردبیل تا پایان امسال
معاون ساخت وتوسعه راهآهن، بنادر و فرودگاهها در ادامه این سفر یک روزه از بازدید محمدباقر نوبخت از راهآهن میانه - اردبیل خبر داد و گفت: تاکنون 9 کیلومتر مسیر از ایستگاه اردبیل به سمت میانه ریلگذاری شده و با فراهم کردن تجهیزات و ماشینآلات مکانیزه اجرای عملیات روسازی تسریع یافته است.
خطیبی اعتبار هزینه شده در این پروژه را 1400 میلیارد تومان اعلام کرد و افزود: 800 میلیارد تومان از این میزان طی دو سال و نیم گذشته تامین شده است.
وی با اشاره به احجام پروژه این مسیر ریلی را یکی از سنگینترین پروژههای راهسازی کشور دانست و بیان کرد: پیشرفت فیزیکی خاکبرداری 95 درصد، خاکریزی 75 درصد، بتنریزی 71 درصد است و با توجه به 62 دستگاه تونل به طول 24 کیلومتر عملیات لاینینگ حدود 15 کیلومتر از مسیر به اتمام رسیده است.
خطیبی پیشرفت فیزیکی مرتفعترین پل پایهای ریلی ایران در این پروژه را 80 درصد اعلام کرد و گفت: پل آرپاچای به طول 264 متر شامل دو دهانه 35 متری و 3 دهانه 65 متری است که بلندترین ارتفاع پایه پلهای راهآهن کشور را به طول 85 متر به خود اختصاص داده است.
معاون ساخت وتوسعه راهآهن، بنادر و فرودگاهها تمام بخشهای پروژه را فعال دانست و اظهار داشت: تلاش ما این است تا در سالجاری حدود 100 کیلومتر مسیر ریلگذاری شود.
وی همچنین از بازدید ایستگاه اردبیل در این سفر خبر داد و افزود: ایستگاه اردبیل با پیشرفت فیزیکی بیش از 90 درصد در حال احداث است و پیشرفت فیزیکی کل ساختمانهای ایستگاه اردبیل در حال حاضر 45 درصد است.