به گزارش روابط عمومی شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل و نقل کشور، مهندس صادقی ضمن اعلام این خبر اضافه کرد: 85 کیلومتر از آزادراه ساوه-همدان به عنوان مهمترین مرکز ارتباطی در غرب کشور که مسیر ترانزیتی غرب را از طریق همدان به مرکز کشور متصل میکند فردا مورد بهره برداری قرار می گیرد.
مدیرعامل شرکت ساخت و توسعه ادامه داد: این آزادراه به دلیل تقاضای بالای سفر از همدان به سمت کردستان آزادراهی در حال تکمیل است که با بهره برداری کامل از آن علاوه بر کاهش مصرف سوخت و افزایش ایمنی، شاهد کاهش 40 کیلومتری مسیر از تهران به همدان خواهیم بود.
وی یادآور شد: با توجه به اهمیت این آزادراه، اعتبارات ویژهای از محل اوراق مشارکت و مهر ماندگار به آن اختصاص یافت.
مدیر عامل شرکت ساخت با بیان این که اهمیت آزادراه ساوه - همدان در اتصال استانهای غربی کشور به مرکز ایران است، افزود: با احتساب 60 کیلومتر از مسیر که در سال 89 مورد بهرهبرداری قرار گرفت، مجموعاً 145 کیلومتر از این آزادراه روز آینده به بهرهبرداری میرسد.
صادقی با اشاره به اینکه اعتبار این آزادراه 1900 میلیارد ریال است، تصریح کرد: 30 کیلومتر باقی مانده آزادراه نیز تا پایان اردیبهشت 92 آماده افتتاح خواهد شد.
وی تأکید کرد: این آزادراه به منظور کوتاه کردن زمان مسافرت، رفع تنگناهای موجود راههای اصلی غرب کشور و دسترسی سریع به این مناطق و ارتباط سریع بین ایران و کشورهای آسیای میانه به کشورهای عراق و سوریه و نیز کشورهای اروپایی حاشیه دریای مدیترانه و به عبارت دیگر احیای جاده ابریشم مدنظر است.
آغاز ریلگذاری خطآهن تهران - همدان
معاون وزیر راه و شهرسازی تصریح کرد: همچنین روز آینده عملیات ریلگذاری خطآهن استراتژیک و ترانزیتی تهران ـ همدان آغاز خواهد شد.
مدیر عامل شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل و نقل افزود: این مسیر ریلی نقش بسزایی در اتصال استانهای غربی و عراق به مرکز ایران دارد.
صادقی اظهار داشت: 90 درصد عملیات زیرسازی به اتمام رسیده است و عملیات ریلگذاری نیز فردا آغاز میشود.
او توضیح داد: با احداث و تکمیل این خطآهن، کریدور ریلی شرقی - غربی کشور برقرار و امکان ترانزیت بار و مسافر در محور شرقی - غربی کشور فراهم خواهد شد.