به گزارش روابط عمومی شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل و نقل کشور، به دنبال سفر ریاست محترم جمهور به کشور چین و در راستای توسعه تعاملات فی مابین، با دعوت معاون وزیر راه و شهرسازی از سفیر چین در ایران مذاکراتی با حضور معاون وزیر راه و شهرسازی، رئیس شورای هماهنگی و سیاستگذاری تأمین مالی خارجی پروژههای وزارت راه و شهرسازی و تعدادی از معاونان و مدیران وزارت راه و شهرسازی و شرکت در خصوص گسترش همکاری های دو کشور با رویکرد استفاده از ظرفیت های دو طرف گفتگو و همچنین چگونگی عملیاتی شدن قرارداد راه آهن سریع السیر قم-اصفهان انجام شد.
در این جلسه سفیر چین از تمایل این کشور برای مشارکت در پروژه های عمرانی ایران خبر داد و گفت: یکی از محورهای صحبت روسای جمهور دو کشور در سفر رییس جمهور ایران به چین، همکاری در زمینه ی امور زیربنایی بوده است که بستر سازی مناسب برای این موضوع یکی از اولویت های سفارت چین در ایران است.
پانگ سن افزود: راه آهن سریع السیر قم-اصفهان یکی از پروژه های مورد نظر برای همکاری است که سفارت چین آمادگی کامل برای کمک به اجرایی شدن هرچه سریعتر این پروژه را دارد.
سفیر چین در ایران تاکید کرد: ما به عنوان نماینده دولت چین معتقدیم که ساخت این راه آهن سریع السیر سبب تحکیم دوستی دو کشور خواهد شد و به دلیل اهمیت آن یکی از شرکت های معروف در چین در زمینه ساخت و ساز راه آهن به ایران معرفی شده است و به لحاظ فنی هم تاکید می کنم که شبکه سریع السیر راه آهن سراسر چین را پوشش می دهد و کشور چین ظرفیت کافی برای اجرای پروژه را دارا است.
معاون وزیر راه و شهرسازی نیز در این جلسه با اشاره به سفر ریاست محترم جمهور به این کشور و مذاکرات صورت گرفته در ارتباط با همکاری های دو کشور در زمینه های عمرانی، اظهار امیدواری کرد تا در بعضی از پروژه های زیرساختی حمل و نقل با شرکت های چینی همکاری هایی صورت گیرد.
نورزاد همچنین بر استراتژی دولت در گسترش روابط با کشورهای دیگر اشاره کرد و گفت: حضور شرکت های خارجی و مخصوصا چین در پروژه های عمرانی کشور ایران امری مورد استقبال از سوی دولت جمهوری اسلامی است و زمینه های لازم برای مشارکت در این حوزه فراهم شده است.
مدیرعامل شرکت ساخت و توسعه، راه آهن سریع السیر قم-اصفهان را یکی از پروژه های اولویت دار وزارت راه و شهرسازی عنوان کرد و افزود: با طی شدن مراحل اجرایی این قرارداد امید داریم سفارت محترم چین اقدامات و همکاری های لازم برای تسریع در آغاز عملیات اجرایی این پروژه را انجام دهد.
در انتها نورزاد پروژه های آماده سرمایه گذاری در زیر ساخت های حمل و نقل را برشمرد و گفت: هم اکنون 8 پروژه مهم زیرساختی حمل و نقل در کشور آماده جذب سرمایه گذار است که سفیر محترم چین می تواند زمینه را برای سرمایه گذاری در این پروژه ها از سوی سرمایه گذاران چینی فراهم کند.
همچنین در این جلسه دکترکاشان نیز مذاکراتی را با سفیر چین و رایزن اقتصادی سفارت چین در ایران در ارتباط با مفاد و نحوه قرارداد های تامین مالی و اجرای پروژه ها بالاخص راه آهن سریع السیر قم-اصفهان انجام داد.
رئیس شورای هماهنگی و سیاستگذاری تأمین مالی خارجی پروژههای وزارت راه و شهرسازی، اراده طرف ایرانی را در به سرانجام رساندن قرارداد راه آهن سریع السیر قم-اصفهان بسیار قوی توصیف کرد و گفت: از دست ندادن زمان و آغاز سریعتر عملیات اجرایی این پروژه از اولویت های وزارت راه و شهرسازی است.
وی افزود: همانطور که تلاش ما بر رفع موانع و مشکلات موجود است، انتظار داریم تا طرف چینی نیز در این جهت گام بردارد.