به گزارش روابط عمومی شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل ونقل کشور، صبح دیروز معاون وزیر راه و شهرسازی در جلسه با اعضای هیئت عالی رتبه شرکت چینی موافقت نامه پیمان تکمیل طرح و ساخت راه آهن تهران-همدان-سنندج را امضا کرد.
این موافقت نامه در امتداد تفاهم نامه قبلی که چند ماه گذشته فی مابین شرکت ساخت و توسعه و طرف چینی مبادله شده بود، امروز به امضای طرفین رسید.
علی نورزاد در رابطه با این توافق نامه گفت: در راستای تحقق سیاست های دولت یازدهم برای تامین و جذب منابع طرح های تملک دارایی های سرمایه ای فارغ از منابع عمومی لازم است از تمامی ظرفیت ها و روش های موجود تامین مالی بهره بردکه امضای این موافقت نامه در همین راستا و برای تکمیل طرح و ساخت راه آهن تهران-همدان-سنندج است .
وی اضافه کرد: در این موافقت نامه پیمانکار چینی مسئول تامین منابع مالی به روش فاینانس نیز است که مواردی از این دست ما را در پیشبرد اهداف توسعه خطوط ریلی مبتنی بر سیاست های اقتصاد مقاومتی در کشور یاری خواهد کرد.
نورزاد ادامه داد: پس از سفر ریاست محترم جمهور به چین توافقات راهگشایی برای استفاده از ظرفیت فاینانس بین دو کشور انجام و بسترهای لازم برای این امر محقق شد که امضای این موافقت نامه پیمان حاصل همین ارتباطات موثر مابین دو کشور جمهوری اسلامی ایران و جمهوری خلق چین است.
مدیرعامل شرکت ساخت و توسعه تاکید کرد: در این جلسه مقرر شد تا طرفین نسبت به انجام مقدمات ال سی در اسرع وقت اقدام نمایند و در خلال گشایش ال سی، بررسی های فنی برای دستیابی به توافق نهایی و امضا و مبادله قرارداد را انجام دهند.
گفتنی است مبلغ این قرارداد به روش فاینانس از طریق خط اعتباری ایران و چین تامین خواهد شد.
طـرح راه آهـن تهران _همدان_ سنندج به طول 410 کیلومتر و یک خطه با سرعت 160 کیلومتر در ساعت برای مسافری و120 کیلومتربرای باری طراحی شده است. این طرح در مسیر خود از شهرهای تهران، رباط کریم، ساوه، فامنین، همدان، بهار، قروه و سنندج عبور مینماید.
همچنین تعداد 12 ایستگاه شامل همدان و ساوه (بعنوان ایستگاههای تشکیلاتی درجه 1)، نوبران و فامنین (به عنوان ایستگاههای مسافری درجه 2) و 8 ایستگاه درجه3 (که در دو فاز اول و دوم ساخته میشوند) در این مسیر در نظر گرفته شده است.
این طرح علاوه بر آنکه از لحاظ حمل و نقل داخلی بار و مسافر استانهای همدان و کردستان را به شبکه راهآهن سراسری متصل میکند، باعث فراهم آوردن بستری مناسب به منظور احداث طرحها و صنایع جدید، بهبود وگسترش شبکه ترابری منطقه و همچنین افزایش ایمنی سیر وکاهش مصرف سوخت میشود.