به گزارش روابط عمومی شرکت ساخت وتوسعه زیربناهای حمل و نقل کشور با ابلاغ معاون وزیر راه و شهرسازی، معاون توسعه مدیریت و منابع به عنوان رییس شورای فرهنگی شرکت برگزیده شد. اسماعیل مقصودی پس از انتصاب در گفتوگو با روابط عمومی اظهار داشت: سعی ما بر این است تا مسائل فرهنگی شرکت ساخت را در سه بخش پیش ببریم که شامل مسائل فرهنگی ناشی از احداث پروژههای عمرانی، موضوعات فرهنگی مرتبط با سازندگان پروژهها در سطح کشور و مسائل فرهنگی همکاران ما در ستاد شرکت ساخت وتوسعه است.
وی عنوان کرد: دغدغه ما فراتر از مسائل فرهنگی درون شرکت ساخت است، چرا که توسعه زیرساختهای حمل و نقل در کشور تغییرات متنوع فرهنگی به همراه دارد، تا جایی که میتوان گفت فرهنگپذیری و تبادل فرهنگی با توسعه زیرساختها شتاب میگیرد.
رییس شورای فرهنگی با اشاره به موضوع پیوست فرهنگی که یکی از دغدغههای مقام معظم رهبری و دولت محترم تدبیر و امید است اظهار داشت: بحث پیوست فرهنگی یکی از موضوعات مهم ما در شرکت ساخت است که آن را مدنظر قرار خواهیم داد، چرا که بسیاری از پروژههای مهم زیربنایی به ویژه ساخت وتوسعه کریدورهای اصلی کشور، فرهنگ زیست بومی منطقه، فرهنگ اشتغال، فرهنگ گردشگری و ... را با تغییرات زیادی روبهرو میسازد و هدایت و کنترل تغییرات مستلزم تدوین چشمانداز و داشتن برنامه ریزی در این خصوص از طریق تهیه پیوست فرهنگی پروژههای عمرانی است.
وی تصریح کرد: یکی از اولویتهای دولت یازدهم اتصال کریدورهای شرقی- غربی و شمالی- جنوبی کشور بالاخص به کشورهای همسایه است که این رویکرد فرصت بینظیر فرهنگی- اجتماعی در مراودات با همسایگان ایجاد خواهد کرد که بایستی از پیش فرصتها و حتی چالشهای احتمالی را در پیوست فرهنگی پیشبینی کرد.
مقصودی در ادامه تاکید کرد: به عنوان نمونه گاهی احداث یک کنارگذر در یکی از شهرها وضعیت فرهنگی آن شهر را کاملا دگرگون میکند و مهمتر از آن شکلگیری شهرها و چگونگی توسعه آنها را نیز با تغییراتی مواجه خواهد کرد. لذا لازم است برای ساخت کنارگذرها پیشنهادهای متنوعی از سوی مشاور با توجه به مسائل فنی، اقتصادی و مهمتر از آن فرهنگی به کارفرما ارایه گردد تا مسیری که انتخاب میشود بافت بومی منطقه را با چالشهای اجتماعی و فرهنگی همراه نکند.
وی در ادامه با تاکید بر توجه به مسائل فرهنگی درون کارگاهها که یکی از شاخههای توسعه امور فرهنگی از سوی شورا است افزود: لازم است تا برنامهریزی کافی برای کارگاههای ساخت پروژهها در حوزه فرهنگ صورت گیرد. همانطور که HSE در کارگاهها رعایت میشود باید دستورالعمل فرهنگی نیز برای کارگاهها در نقاط مختلف کشور مبتنی بر سیاستهای فرهنگی کشور تهیه نماییم.
مقصودی تقویت برنامههای میان مدت فرهنگی در کارگاهها مثل نمایش فیلم، اجرای برنامههای مذهبی و ملی، سخنرانی در مناسبتهای مذهبی و مواردی از این دست را بسیار مهم ارزیابی کرد و گفت: در بعضی از پروژهها گاهی بیش از 2 هزار نفر مشغول به کار هستند که رقمی نزدیک به کارکنان یک سازمان است، بنابراین برنامهریزی برای فرهنگسازی در میان مهندسان، مشاوران، کارشناسان و کارگران که سفیران فرهنگی ما نیز هستند از وظایف مهم شورا به حساب میآید.
رییس شورای فرهنگی یادآورشد: تعدادی از مهندسان، کارگران، مدیران پروژه و کارشناسان ما طی سال بخش اعظمی از وقت خود را در کارگاهها به سر میبرند لذا بایستی نیازهای فرهنگی آنان نیز تا حد امکان مورد توجه و تامین قرار گیرد، این امر بایستی در نیازمندیهای یک پروژه مثل تجهیز کارگاه در نظر گرفته شود و انشاءالله به سمتی حرکت کنیم که نیازها و ملزومات فرهنگی همچون تجهیز کارگاه که در قرارداد پیمان گنجانده میشود، نیز در قراردادها دیده شود که البته بخشی از آن را میتوان در پیوست فرهنگی پروژهها پیشبینی کرد.
مقصودی تصریح کرد: برنامههای فرهنگی برای تامین نیازهای فرهنگی کارکنان شرکت نیز با سیاست ارتقاء سطح همبستگی سازمانی کارکنان، تقویت هویت سازمانی مبتنی بر ارزشهای اسلامی- ایرانی در دستور کار شورا قرار خواهد گرفت.
وی در خاتمه یادآورشد: برنامه ما این است در پیادهسازی برنامههای فرهنگی از رویکرد کمی به سمت رویکرد کیفی حرکت نماییم تا بتوانیم به عنوان بخشی از بدنه دولت موضوع نهادینه سازی فرهنگ عمومی مانند حجاب و عفاف، تقویت هویت دینی و ملی، تقویت فرهنگ سازمانی، استقرار فرهنگ اقتصاد مقاومتی، تقویت فرهنگ مدیریت جهادی و... را در مجموعه شرکت ساخت پیش ببریم.