به گزارش روابط عمومی شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل و نقل کشور، صبح امروز رئیس جمهور با سفر به چابهار از پروژه های زیربنایی مصوب هیات دولت بازدید کرد.
معاون ساخت و توسعه راه آهن در رابطه با بازدید رئیس جمهور از راه آهن چابهار-زاهدان گفت: این پروژه به عنوان کریدور ریلی شرق کشور بسیار حائز اهمیت است و دکتر روحانی نیز در بازدید خود بر تسریع در اجرای آن تاکید کرد.
سید مسعود نصر آزادانی افزود: مناطق شرقی کشور همچون استان سیستان و بلوچستان و استان های سه گانه خراسان به علت دارا بودن 1705 کیلومتر مرز خاکی با کشورهای افغانستان و پاکستان و 922 کیلومتر مرز خاکی با ترکمنستان و امکان دسترسی مستقیم به آب های آزاد جنوب از جمله مناطق استراتژیک و حساس کشور از جنبه های مختلف توسعه بازرگانی و ترانزیت، سیاسی و امنیتی محسوب می شوند.
وی یادآور شد: بندر چابهار به علت ارتباط با آب های آزاد نزدیکترین بندر به کشورهای آسیای میانه است و می تواند به عنوان یک بندر استراتژیک پل ارتباطی این کشورها به آب های آزاد بوده و نقش ایران در فعالیت های بازرگانی و تجاری در منطقه آسیای میانه، روسیه و اروپا را افزایش دهد.
معاون ساخت و توسعه راه آهن احداث محور ریلی چابهار – مشهد به طول تقریبی 1342 کیلومتر در قالب دو محور چابهار – زاهدان و زاهدان – بیرجند – مشهد را در همین راستا دانست و اضافه کرد: کمک به توسعه اقتصادی و اجتماعی منطقه، محرومیتزدایی، افزایش امنیت منطقه، اشتغالزایی، افزایش درآمد حاصل از ترانزیت و جابجایی بار در کشور از جمله مزایای احداث این خط ریلی است.
نصرآزادانی ادامه داد: تقویت کریدور شمال-جنوب و نزدیکتر شدن به آبهای آزاد ، توسعه شبکه ریلی ، کاهش ریسکپذیری حمل و نقل تجاری ، تحت پوشش قرار دادن مراکز جمعیتی و باری در مناطق شرقی از دیگر مزایایی احداث این خط ریلی است.
وی سرعت طراحی شده برای راه آهن چابهار-زاهدان را 160 کیلومتر برای قطارهای مسافری و 120 کیلومتر برای قطارهای باری عنوان کرد.
معاون ساخت و توسعه راه آهن اظهار داشت: میزان ترافیک مسافری پیش بینی شده برای سال اول بهره برداری 3/. میلیون نفر و میزان ترافیک باری پیش بینی شده برای سال بیستم بهره برداری 5/2 میلیون تن است.