22323
X

اخبار

اخبار و اطلاعات اخبار
کسب مجوز تامین مالی BLT برای کریدور بزرگراهی غرب
برای اولین بار در کشور صورت گرفت
 

کسب مجوز تامین مالی BLT برای کریدور بزرگراهی غرب

سرپرست معاونت برنامه‌ریزی خبر داد: برای اولین بار در حوزه‌ی احداث و توسعه زیرساخت‌های حمل و نقل مجوز کارگروه تبصره 19 ماده واحده قانون بودجه سال 1397 کشور، به منظور واگذاری و تامین مالی به روش ساخت، اجاره و تملیک(BLT) با تضمین سازمان برنامه و بودجه کشور برای احداث کریدور بزرگراهی غرب کشور اخذ شد.
دوشنبه، 30 مهر 1397 | Article Rating
به گزارش روابط عمومی و امور بین‌الملل شرکت ساخت وتوسعه زیربناهای حمل و نقل کشور، علی اکبر قبادی این اقدام را که برای اولین بار صورت می گیرد، در حوزه زیرساخت‌های حمل و  نقل بسیار مهم ارزیابی کرد و گفت: در راستای انتخاب نحوه تامین مالی ساخت کریدور بزرگراهی غرب کشور، ظرفیت‌های آیین نامه اجرایی تبصره 19 ماده واحده قانون بودجه سال 1397 کل کشور، مبنای مهندسی مالی طرح برگزیده شد.
قبادی ادامه داد:  به همین منظور، بهره‌برداری حداکثری از روش‌های مشارکت عمومی- خصوصی (PPP) در تامین مالی طرح به صورت (BLT)  مدنظر شرکت ساخت وتوسعه قرار گرفت و بسته پیشنهادی در قالب ماده واحده تدوین و به کارگروه واگذاری موضوع ماده 27 قانون فاینانس داخلی ارایه و با نظر مساعد اکثریت آراء ‌مجوز لازم کسب شد.
سرپرست معاونت برنامه‌ریزی این اقدام را در راستای جذب سرمایه‌گذار برای مشارکت در احداث زیرساخت‌های حمل و  نقل دانست و عنوان کرد: با انتخاب یک ساختار مناسب و تکرار پذیر در تامین مالی پروژه‌ها می‌‌توانیم علاوه بر ایجاد جذابیت برای بخش خصوصی، ریسک‌های سرمایه‌گذاری را نیز  تا حد ممکن کاهش دهیم.
وی افزود: ریسک‌های سیاسی- اقتصادی کشور در خصوص تامین مالی، ریسک‌های ناشی از تفاوت نرخ ارز، ریسک‌های تجاری و ریسک‌های بازپرداخت، عمده‌ترین موضوعاتی است که شرکت ساخت وتوسعه تمرکز اصلی خود را بر کاهش و تعدیل آن  داشته است.
قبادی انطباق مدل‌های مشارکت در قالب BOT وBLT   در راستای ماموریت‌های حوزه سرمایه گذاری شرکت ساخت پرداخت و تصریح کرد: در مشارکت از نوع BOT معمولا دولت ترافیک 85 درصدی راه مورد نظر را تضمین  و در روش BLT اجاره از سوی دولت تضمین خواهد شد .
تضمین دولت؛ حلقه مفقوده همکاری با بخش خصوصی
وی در ادامه تضمین قابل قبول از سوی دولت در انواع روش‌های مشارکت را حلقه مفقوده همکاری دولت و بخش خصوصی دانست و گفت: با تشکیل کارگروهی متشکل از معاونت برنامه‌ریزی وزارت راه و شهرسازی، نمایندگان شرکت ساخت از معاونت برنامه ریزی و معاونت ساخت وتوسعه راه‌ها، نمایندگان سازمان برنامه و بودجه کشور، وزارت امور اقتصاد و دارایی، وزارت دادگستری و اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران شرایط ضمانت سازمان برنامه ‌و بودجه کشور در خصوص اجاره در پروژه‌های BLT بررسی و مجوز لازم اخذ شد.
سرپرست معاونت برنامه‌ریزی اقدامات این کارگروه برای اخذ مجوزهای لازم را در چند وجه توضیح داد و تاکید کرد: در این کارگروه با استناد به موضوع ماده 27 قانون الحاق موادی به قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی با استفاده از روش مشارکت عمومی- خصوصی نسبت به صدور مجوز واگذاری و  تامین مالی کریدور بزرگراهی غرب کشور با تضمین سازمان برنامه وبودجه کشور اقدام شد.
وی افزود: طبق بررسی‌های صورت گرفته و با توجه به انطباق حداکثری ماهیت اجرایی این کریدور با امکان بهره‌برداری حداکثری از ظرفیت‌های تضامین دولت در قالب ماده 56 ذیل تبصره 19 مقرر شد  تا طراحی و مهندسی مالی طرح در قالب قراردادهای ساخت، اجاره و واگذاری انجام شود.
قبادی نرخ سود سرمایه‌گذاری را معادل سود سپرده‌های بلندمدت یکساله به علاوه حداکثر سه درصد اعلام  و بیان کرد: دوره بازپرداخت اقساط پس از پایان دوره احداث هر پروژه آغاز می‌شود و شرکت ساخت بر اساس مصوبه کارگروه واگذاری، نسبت به اجرایی کردن فرآیند انتخاب سرمایه‌گذار طبق ماده 4 دستورالعمل قانون الحاق اقدام خواهد کرد.
وی تبصره 19 ماده واحده قانون بودجه سال 97 کل کشور را راهی کارآمد برای فعال کردن بخش خصوصی در مشارکت‌ها معرفی کرد و اظهار داشت: در این قانون به دولت اجازه داده می‌‌شود به منظور جلب مشارکت هرچه بیشتر بخش خصوصی و تعاونی‌ها در اجرای طرح‌ها و پروژه‌های منتخب  جدید، نیمه تمام و بهره‌برداری از طرح‌های تکمیل شده یا در حال بهره‌برداری در قالب مشارکت عمومی و خصوصی اقدام کند.
سرپرست معاونت برنامه ریزی سامانه" بازار الکترونیکی طرح‌های عمرانی" را یکی از  روش های مناسب برای  اطلاع‌رسانی پروژه‌ها و تسهیل مشارکت بخش خصوصی  عنوان و اضافه کرد: مقرر است سازمان برنامه و بودجه کشور با راه‌اندازی این سامانه سهم و سقف منابع قابل استفاده برای دستگاه های اجرایی در خصوص مشارکت بخش خصوصی در اجرای طرح‌های جدید را  اعلام کند تا ضمن شفاف سازی و اطلاع رسانی، اطلاعات پروژه‌ها نیز در یک مرجع رسمی برای اطلاع سرمایه‌گذاران  گردآوری شود.
گفتنی است کریدور بزرگراهی غرب کشور  به طول 1482 کیلومتر از مرز بازرگان تا بندر امام خمینی با ایجاد کریدور بزرگراهی شمال به جنوب  برای ترانزیت کالا  از مرز بازرگان تا بندر امام خمینی اهمیت ویژه‌‌ای دارد و دستیابی کشورهای حاشیه شمال کشور را به آب‌های آزاد در جنوب فراهم می‌کند.
این کریدور نزدیکترین راه ارتباط اروپا با خلیج فارس است و به عنوان کریدور تمدن ایران‌شهری از گذشته نقش مهمی در توسعه تمدن داشته است و به همین دلیل با در نظر گرفتن نقش ملی و فراملی این کریدور می‌توان به علت انتخاب آن به عنوان پایلوت در این نوع مدل سرمایه‌گذاری پی برد.
 
تصاویر
  • کسب مجوز تامین مالی BLT برای کریدور بزرگراهی غرب
ثبت امتیاز
اشتراک گذاری
نظر جدید

تصویر امنیتی
کد امنیتی را وارد نمایید:

جستجو
جستجو
تگ ها
تگ ها
آرشیو اخبار
آرشیو اخبار
Skip Navigation Links.

....

آخرین به‌روزرسانی این صفحه: دوشنبه 23 مهر 1403 08:46